Nagyvilág

2013.05.13. 19:45

Borboly-ügy - az RMDSZ bízik Borboly Csaba ártatlanságában

Kolozsvár, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nyilatkozatban közölte hétfőn, hogy a szövetség bízik Borboly Csaba ártatlanságában, és szolidáris a Hargita megyei önkormányzat őrizetbe vett vezetőjével.

Kolozsvár, 2013. május 13., hétfő (MTI) - Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke nyilatkozatban közölte hétfőn, hogy a szövetség bízik Borboly Csaba ártatlanságában, és szolidáris a Hargita megyei önkormányzat őrizetbe vett vezetőjével.Kelemen Hunor ugyanakkor értetlenségének és megdöbbenésének is hangot adott az ügyészségi intézkedés miatt.

"Olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, a megyei tanács elnökeként, az RMDSZ politikusaként a Hargita megyei emberek jólétéért, mindennapjainak biztonságáért dolgozott" - áll az RMDSZ elnökének nyilatkozatában.

Kelemen Hunor reményét fejezte ki, hogy az ügyészség "mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek a megdöbbentő ügynek a részleteit", és "kiköszörüli a Borboly Csaba hírnevén esett csorbát".

Kelemen Hunor ugyanakkor azt is közölte, hogy a szövetség elfogadhatatlannak véli, és nem tartja véletlennek, hogy a DNA alig két héttel az RMDSZ csíkszeredai kongresszusa előtt kezdett nyomozni ismét egy többéves ügyben.

Borboly Csabát korrupció gyanújával hétfőn vette őrizetbe a Korrupcióellenes Ügyészség marosvásárhelyi területi szolgálata. A csíkszerdai politikus, aki az RMDSZ Csík területi szervezetének és Országos Önkormányzati Tanácsának is elnöke, második mandátumát tölti a Hargita megyei önkormányzat élén. Az RMDSZ éppen Csíkszeredában tartja május 25-én 11. kongresszusát.

- MTI, Gazda Árpád -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!