Nagyvilág

2013.04.08. 23:47

Rablótámadás egy olasz autósztrádán

Róma, 2013. április 8., hétfő (MTI) - Tízmillió eurós zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban az a rablóbanda, amely hétfőn az egyik észak-olaszországi autópályán támadt rá egy pénzszállító járműre.

Róma, 2013. április 8., hétfő (MTI) - Tízmillió eurós zsákmányt vitt el bankjegyekben és aranyrudakban az a rablóbanda, amely hétfőn az egyik észak-olaszországi autópályán támadt rá egy pénzszállító járműre.

A Milánó és Como közötti A9-es sztrádát csak a délutáni órákban nyitották meg újra. A rendőrség órákon át végezte a helyszínelést a Saronno-Turate szakaszon, ahol a rablótámadás történt.

A hatóságok megerősítették azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint a támadók tízmillió eurót raboltak el. A jármű pénzt és aranyrudakat szállított. A biztonsági őrök beszámolója szerint a rablóbanda tíz főből állt, akik akcentus nélkül beszéltek olaszul.

A támadók ötven lövést adtak le a járműre, senki sem sérült meg. Ennél többet a rendőrség nem közölt. Az olaszországi utakon és a határátkelőknél fokozott ellenőrzés lépett életbe.

A sajtó által felszerelése és módszerei miatt "katonai csoportnak" nevezett banda a reggel hét órakor tartóztatta fel egy pénzszállító cég két járművét. A banda tudta, hogy csak az egyik jármű szállított értéket, ezt vették célba.

Először a járművek mögött torlaszolták el az autósztrádát két kamion keresztbe állításával. Amikor a pénzszállító járművek vezetői észrevették, mi történik, már késő volt, két kamionnal előttük is elzárták az utat.

A Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverzett rablók percek alatt, precízen, hiba nélkül dolgoztak. A jármű kinyitásához fürtbombát használtak: a biztonsági őrök a füstöt látva azt hitték, a jármű ég, ezért kinyitották a vezetőfülke ajtót. A hátsó páncélajtót felfeszítették a rablók.

A rablók három autóval távoztak, majd ezeket hátrahagyva más járművekbe szálltak át. A rendőrség nehezen tudta megközelíteni a támadás helyszínét, mivel a sztrádára felhajtó utakat a rablók szögekkel szórták tele.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!