Nagyvilág

2013.02.19. 15:37

MSZP-szóvivő: Mesterházy és Ponta jó kapcsolata segíthet az erdélyi magyaroknak

Budapest, 2013. február 19., kedd (MTI) - Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Victor Ponta román miniszterelnök jó kapcsolata megalapozhatja, hogy a jövőben eredményeket lehessen elérni az erdélyi magyarság érdekében - mondta az MSZP szóvivője az MTI-nek, megerősítve, hogy a szocialisták meghívták márciusi évértékelő rendezvényükre a román kormányfőt, aki várhatóan fel is szólal majd ott.

Budapest, 2013. február 19., kedd (MTI) - Mesterházy Attila szocialista pártelnök és Victor Ponta román miniszterelnök jó kapcsolata megalapozhatja, hogy a jövőben eredményeket lehessen elérni az erdélyi magyarság érdekében - mondta az MSZP szóvivője az MTI-nek, megerősítve, hogy a szocialisták meghívták márciusi évértékelő rendezvényükre a román kormányfőt, aki várhatóan fel is szólal majd ott.Török Zsoltot kedden azután kereste meg az MTI, hogy Victor Ponta bejelentette, március 9-én Budapestre látogat az MSZP meghívására.

A szocialisták aznap tartják évértékelő rendezvényüket a Budapest Arénában, a tervek szerint tízezer szimpatizáns előtt. A pártszóvivő elmondta: Victor Ponta találkozik az MSZP vezetésével, az évértékelőn pedig vendégként vesz részt, és valószínűleg fel is szólal majd.

Török Zsolt hangsúlyozta, hogy Mesterházy Attila jó kapcsolatot ápol a román Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségét is betöltő Victor Pontával. Hozzátette: abban bíznak, hogy ez a későbbiekben alapot jelenthet ahhoz, hogy eredményeként érjenek el az erdélyi és partiumi magyarság érdekében.

Az MSZP az állandó konfliktusok helyett a párbeszédben és a megegyezésben hisz - mondta Török Zsolt, megjegyezve, ezért is ápolnak jó viszonyt a szomszédos országok baloldali pártjaival.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!