Nagyvilág

2013.02.18. 17:19

Az osztrákok többsége igényelné az egyházi reformokat, de nem számít modernizációra

Budapest/Bécs, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Friss felmérés szerint az osztrákok többsége nem számít modernizációs hullámra az új pápa megválasztásával, jóllehet a válaszadók nagy része világossá tette: igényelné a katolikus egyház megújítását.

Budapest/Bécs, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Friss felmérés szerint az osztrákok többsége nem számít modernizációs hullámra az új pápa megválasztásával, jóllehet a válaszadók nagy része világossá tette: igényelné a katolikus egyház megújítását.A Gallup február 13. és 15. között, 400 ember bevonásával készített közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 81 százaléka támogatja a cölibátus eltörlését, 64 százalék pedig a nők pappá szentelését és az áldozás lehetőségét az elváltak számára is. A válaszadók jelentős többsége, 69 százaléka ugyanakkor úgy gondolja, az új pápa megválasztásával nem jár majd együtt az egyház modernizációja. Csupán 16 százalék volt optimista ebben a kérdésben, 15 százalék pedig bizonytalan.

Az eredmények azt mutatják, hogy az osztrákok 86 százaléka úgy véli: XVI. Benedek pápa lemondása "jó döntés" volt, és csak 6 százalékuk értékelte azt negatívan. XVI. Benedek pápaságát a válaszolók 5 százaléka minősítette "nagyon jónak", és további 36 százalék "jónak". Ezzel szemben 34 százalékuk "kevésbé jónak", 10 százalék pedig "rossznak" ítélte - derül ki az Österreich című osztrák napilap megrendelésére készült felmérésből.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!