Nagyvilág

2013.01.13. 18:46

SMS-ben kért segítséget a hó alól a betemetett síelő

Két napja hiába keresik azt a férfit Kárpátalján, aki szöveges üzenetben értesítette barátját, hogy társával együtt lavina temette be őket a Gemba hegy lejtőjén.

Két napja hiába keresik azt a férfit Kárpátalján, aki szöveges üzenetben értesítette barátját, hogy társával együtt lavina temette be őket a Gemba hegy lejtőjén.Az ökörmezői (mizshirjai) hegyimentőket szombat délelőtt értesítették arról, hogy két síelőt sodort el egy lavina a 1491 méteres Gemba csúcs oldalában. Az egyik szerencsétlenül járt turista, egy 34 éves poltavai férfi sms-üzenetben értesítette egyik barátját, hogy a hó fogságába került, majd megszűnt vele minden kapcsolat.

Az eltűnteket már második napja nyolc hegyimentő és hat, a helyi környéket jól ismerő erdész keresi, ám eddig nem sikerült megtalálni őket. A másik betemetett síelő kiléte egyelőre nem ismert.

A szakértők szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy életben találják a szerencsétlenül jártakat, hacsak időközben nem sikerült önerőből kiásni magukat a hó fogságából, és valamilyen menedéket találniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!