Nagyvilág

2012.12.21. 14:05

Kirúgták a Mikulást, mert megríkatta a gyerekeket

Az angliai Oxfordban kirúgtak egy mikulásként dolgozó férfit, mert előbb elmondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás igazából nem is létezik, aztán pedig a Egyesült Államokban történt iskolai mészárlásról kezdett el beszélni.

Az angliai Oxfordban kirúgtak egy mikulásként dolgozó férfit, mert előbb elmondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás igazából nem is létezik, aztán pedig a Egyesült Államokban történt iskolai mészárlásról kezdett el beszélni.Az ünnepi beszélgetés során a Mikulás témái megríkatták a 6-10 éves gyerekeket. A férfit, aki már tíz éve alakítja a Mikulást Oxfordban, felfüggesztettek a karácsonyi szezon hátralevő részére. 

Wendy és Steven Kenneth elvitték a gyerekeiket, a 10 éves Ryant, a 7 éves Amy-t és a 6 éves Katie-t a Notcutts virágpiacra, ahol fejenként 6 fontot fizettek, hogy a gyerekek találkozhassanak a Mikulással. 

Azonban a Mikulás arról a  Sandy Hook-i iskolai mészárlásról kezdett el beszélni, amely 20 kisgyermek életét követelte. A Kenneth gyerekek elmondták a Mikulásnak, hogy jól viselkedtek, amire a férfi az alábbiakat reagálta: 

- Vannak rossz emberek a világban, és rossz dolgok  is történnek, mint ami azokkal a gyerekekkel történt Amerikában.

Ekkor Mr Kennett közbeszólt, de a Mikulás kettesben akart beszélni Ryannel. Ezután a tízéves kisfiú elszaladt, majd bevallotta a szüleinek, hogy a Mikulás elmondta neki, hogy a szülők veszik az ajándékokat a gyerekeknek, és a Mikulás igazából nem is létezik. 

Notcutts szóvivője megerősítette, hogy a család panaszt tett, de hozzátette, hogy a Mikulás semmilyen problémát nem okozott korábban. A szóvivő hozzátette, hogy megbeszélik majd a belesetet a férfival.  A Notcutts virágpiac  elnézést kért, és egy kirándulást ajándékozott a családnak a londoni Hyde Park Winter Wonderlandbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!