Nagyvilág

2012.11.26. 09:19

Külön törvénnyel védené a nőket a családon belüli erőszaktól egy orosz ellenzéki párt

Moszkva, 2012. november 25., vasárnap (MTI) - A Jabloko orosz ellenzéki párt vasárnap tüntetésen követelte egy olyan jogszabály mielőbbi elfogadását, amely megvédené a nőket a családon belüli erőszaktól.

Moszkva, 2012. november 25., vasárnap (MTI) - A Jabloko orosz ellenzéki párt vasárnap tüntetésen követelte egy olyan jogszabály mielőbbi elfogadását, amely megvédené a nőket a családon belüli erőszaktól.Oroszországban nem védi külön törvény a nőket a családon belüli erőszaktól, ezért évente 14 ezer nő hal meg családon belüli erőszak következtében, kétezer gyermek vet véget életének önkezével és több mint ötvenezer gyermek menekül el otthonról az erőszak miatt - közölte Galina Mihaljova az ellenzéki párt tagja a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján tartott megmozduláson.

A rosbalt.ru internetes híroldal jelentése szerint Oroszországban csak a nagyvárosokban léteznek úgynevezett válságközpontok. Azokból is csak egy, esetenként kettő.

A családon belüli erőszak megakadályozását célzó törvény az orosz duma előtt van, de a tervek szerint a törvényhozás alsóháza csak jövőre foglalkozik vele.

A Jablokóban attól tartanak, hogy a jogszabály ugyanolyan sorsra jut, mint az esélyegyenlőségi törvény, amely 1995 óta vár arra, hogy a duma érdemben tárgyalja.

- Kegyes Csilla, MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!