Nagyvilág

2012.09.06. 13:40

Putyin álruhában tanítja a darvakat költözni

Hat, fogságban felnevelt szibériai hódarunak segít délre költözni Vlagyimir Putyin orosz államfő, úgy, hogy motoros sárkányrepülővel vezeti a madarakat.

Hat, fogságban felnevelt szibériai hódarunak segít délre költözni Vlagyimir Putyin orosz államfő, úgy, hogy motoros sárkányrepülővel vezeti a madarakat. A politikus a cél érdekében álruhába bújik: fehér ruhát visel a túra alatt, hogy a fiatal madarak szemében felnőtt hódarunak tűnjön. A tapasztalatlan állatoknak ugyanis vezetőre van szükségük ahhoz, hogy eljussanak Közép-Ázsiába, ahol át tudják majd vészelni a telet. Az elnök a közel ötezer kilométeres út első szakaszán repül majd a csapat élén, a darvak ezután önállóan haladnának tovább dél felé. A kezdeti próbálkozások alatt csak egy daru követte a vezérmadárnak öltözött Putyint. Egy másik alkalommal már öten szegődtek a nyomába, de néhány kör után csak ketten maradtak az elszánt madárvédőnek állt elnökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!