Nagyvilág

2012.07.09. 14:45

Londoni Üvegszilánk: Európa legmagasabb tornya!

Elkészül az olimpia tiszteletére, a londoni Tower Bridge, más néven "The Shard", (üvegszilánk) Európa legmagasabb épülete.

Elkészül az olimpia tiszteletére, a londoni Tower Bridge, más néven "The Shard", (üvegszilánk) Európa legmagasabb épülete. Az Európa legmagasabbjaként beharangozott londoni The Shard (Üvegszilánk) nevű felhőkarcoló tíz apartmanjának idén nyáron esedékes értékesítésével egyből két rekord is megdől: ezek lesznek a földrész legmagasabban fekvő, egyben a szomszédos ingatlanokhoz viszonyítva a világ legnagyobb lakásár-különbségét produkáló otthonai.

A híres olasz építész, Renzo Piano tervei alapján készülő, 310 méter magas épület 13 emeletét elfoglaló apartmanokat valószínűleg 30-50 millió font (10,8-17,8 milliárd forintnak megfelelő összeg) körüli áron fogják értékesíteni. Az illetékesek Oroszországból, a Közel-Keletről és Hongkongból is számítanak érdeklődőkre.

A Cityn kívül, London Southwark városrészében, a Temze déli partján épülő üvegtorony közvetlen szomszédságában álló ingatlanok négyzetméterenkénti ára ezzel szemben nagyjából a felhőkarcolóban kialakított apartmanokénak az egytizedét teszi ki.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!