Nagyvilág

2012.05.14. 12:12

Képek: A világ legkülönösebb háza

Egészen elképesztő egy brit férfi háza: úgy néz ki a belső tér mintha éppen akkor futott volna be egy vonat a peronra.

Egészen elképesztő egy brit férfi háza: úgy néz ki a belső tér mintha éppen akkor futott volna be egy vonat a peronra. Jim Higgins nyugdíjas közelekedésirányító, aki láthatóan képtelen meglenni szeretett vasútjai nélkül, ezért úgy építette meg lakása belső terét, mintha éppen egy vonat gördült volna be az állomásra. Ehhez 130 éves vasúti kupékat használt, a Great Western Railway (GWR) brit vasúttársaság egykori díszes példányait, amit a nyugdíjas férfi saját maga újított fel. A Cornwallban álló házba egyébként nem utólag került bele a vasúti kocsi, hanem a házat építették köré.

Ugyanis egy, a vasúttársaság tulajdonában álló területet vett meg Jim Higgins apósa, ahol már ott állt az addigra lerobbant vasúti kocsi, s annyira megtetszett a két férfinak a gondolat, hogy ez legyen a lakás belső terének egy része, hogy ehhez tervezték meg a házat. Amiben egyébként minden ugyanúgy megtalálható, mint bármelyik másik házban, csak éppen a hálószobák a vasúti kocsikban kaptak helyet.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!