Nagyvilág

2012.04.13. 16:15

Videó! Egy hajszálon múlt az őrült autós élete

Az autóban utazó kis család élete szó szerint egy hajszálnyin múlt, a sebesen közeledő vonat éppen hogy nem darálta le a jármű hátulját.

Az autóban utazó kis család élete szó szerint egy hajszálnyin múlt, a sebesen közeledő vonat éppen hogy nem darálta le a jármű hátulját.

Tanúságos felvétel látott napvilágot - egy három tagú család fékezés nélkül robogott át a vasúti síneken, ám egy vonat is éppen akkor ért a szintbeli kereszteződéshez Llandeilo Wales közelében. A jelenetet biztonsági kamera rögzítette, ami alapján a hatóságok kinyomozták az örült sofőrt. A meg nem nevezett férfi tagadta, hogy látta volna az átkelést tiltó fényjelzést és a vonatot is csak az utolsó pillanatban vette észre. Mint kiderült felesége és kisfia is a kocsiban ült az incidens alatt... A férfi 722 fontos büntetés kapott, illetve 12 hónapra eltiltották a vezetéstől. Szerintünk elég olcsón úszta meg az esetet, tekintve, hogy túlélte az esetet...

Nagy-Britanniában is nagyon sok halálos baleset történik vasúti átjárókban. Idén márciusban a Network Railt 1 millió fontos bírsággal sújtotta bíróság miután két tizenéves lány még 2005-ben meghalt egy vasúti átjáróban, amely ügyben büntetőjogi hanyagságot állítottak meg a társaságnál.

Életüket kockáztatva ugorják át a sorompót

Leggyakrabban a sorompóval nem biztosított kereszteződéseknél fordul elő baleset, haláleset, de a közlekedők is sok kockázatot vállalnak, még sorompóval biztosított átkelőnél is. A videó első része is egy ilyen, nagy port kavart esetet mutat be, amikor egy gyalogos a sorompót átugorva vágott át a síneken, ami majdnem az életébe került.

A Network Railt nemrégiben indított biztonsági kampányához használja mind a két felvételt.

- MON -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!