Nagyvilág

2012.04.03. 12:37

Halálra verte kalapáccsal anyját a sorozatfüggő tini

Kedvenc filmsorozatának egyik jelenete alapján ölte meg anyját a 14 éves fiú: először kalapáccsal többször lesújtott rá, majd felgyújtotta a nőt testét.

Kedvenc filmsorozatának egyik jelenete alapján ölte meg anyját a 14 éves fiú: először kalapáccsal többször lesújtott rá, majd felgyújtotta a nőt testét. Daniel Bartlam a horrorfilmek megszállottja volt, a 14 éves fiúnak hatalmas gyűjteménye van ezekből. Kedvence a Coronation Street című sorozat adott ötletet neki, hogyan ölje meg édesanyját - a brutális tervet még papíron is lerajzolta először - egyebek közt - ez buktatta le végül. A fiú megvárta, míg anyja 47 éves Jacqueline Bartlam elalszik, majd bement a szobájába és arcára, valamint testére hétszer sújtott le a vaskos kalapáccsal. Hogy nyomait eltüntesse benzinnel locsolta le anyja élettelen testét és felgyújtotta, majd öccsét kimentve szalad ki az elharapózó tűz ellen a házból. A kiérkező rendőröknek az állította, hogy idegenek törtek be a házba, de a rendőrség felfedezte azt a videófelvételt a fiú számítógépén, ami a Coronation Street gyilkos karakterének kalapáccsal elkövetett gyilkossága látható, valamint megtalálták a fiú rajzaival tarkított írásait amiben akkor még csak fantáziált az anyja megöléséről, tovább az sem segített rajta, hogy a nyomozók visszakeresték a fiú számítógépén a korábban meglátogatott weblapokat, amiből kiderült: előszeretettel olvasgat megúszott gyilkosságokról szóló beszámolókat. A Nottingham-i bíróság hétfőn hozott ítéletet az egy évvel ezelött történt ügyben, aminek során a fiút nagyon veszélyesnek ítélték, de kora enyhítő körülményt jelentett - 16 év börtönbüntetésre ítélték a most 15 éves Daniel Bartlam -ot, de felnőtté válásának idejéig egy fiatalkorú bűnelkövetők intézményében kezd meg büntetése letöltését.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!