Nagyvilág

2012.02.24. 13:35

Képek! A suli legnépszerűbb lánya lett a "szörnyszülött"

Sokáig majom arcúnak, szörnyszülöttnek és vérfarkas ivadéknak csúfolták a 12 éves Supatrát az iskolában, akinek egy igen ritka genetikai betegség miatt az egész arcát szőr borítja. De mára ő lett a legnépszerűbb diák.

Sokáig majom arcúnak, szörnyszülöttnek és vérfarkas ivadéknak csúfolták a 12 éves Supatrát az iskolában, akinek egy igen ritka genetikai betegség miatt az egész arcát szőr borítja. De mára ő lett a legnépszerűbb diák. A jelenlegi ismeretek szerint mintegy 50 embert érint a világon a Ambras szindróma, ami egy hibás kromoszóma miatti állapot, s már a középkor óta dokumentálják ilyen emberek létezését. A vérfarkas-szindrómának is nevezett kór miatt a bankoki Supatra Sasuphan testén olyan helyen is nő hosszú, dús szőr, ahol nem kellene, a homlokán az arcán, a fülén belül és kívül egyaránt, illetve az egész orrát is sűrű bunda borítja, és ez alól a teste sem kivétel. A kislány, akiről már korábban is írtunk, élete megváltozni látszott, amikor egy lézeres kezelést próbáltak ki rajta, ami azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy sikerül az arcán lévő szőr eltávolítani. De a beavatkozás nem sikerült igazán, a szőr hamarosan újra növésnek indult ...

Mint a kórban szenvedők többsége Supatra is kemény gúny tárgya lett, de az öntudatos kis 12 éves hatalmas lelki erővel viselte ezeket és büszkén vállalta fel magát, nem hagyta, hogy a négy fal közzé zárják. Mint a korabeliek többsége ő is szeret szórakozni, táncolni, úszni jár, barátokkal együtt lóg. Elfogadását nagyban segítette, hogy nem éppen esztétikus betegsége miatt a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, így egyre többen gondoltak rá úgy, mint egy különös, de immáron híres lányra, akinek így a diákok is szívesebben fogadták a közeledését. A kis büszke és kitartó Supatra mára elérte, hogy népszerűnek számítson az iskolában, rengeteg barátja van az iskolában és kedves természetének köszönhetően az iskolán kívül is egyre többen elfogadják.

Supatra arról álmodik, hogy egyszer megszüntethető lesz állapota, bár a lézeres kezelés nem sikerült a kislány tovább ábrándozik, hogy egyszer lesz gyógymód, addig pedig egy másik álmán dolgozik: szorgosan tanul, hogy egyszer orvos lehessen és segíthessen másoknak. Ilyen kitartással és akaraterővel, amivel elérte, hogy ne szörnyszülöttnek szólítsák és kezeljék biztosan sikerülni is fog neki.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!