Nagyvilág

2012.02.07. 14:09

Borral „fűtik” az állatkerti majmokat

 Egy kazahsztáni állatkert majomserege jóféle vörösbort, egy orosz cirkusz elefántjai pedig vodkát kapnak, hogy jobban átvészeljék az utóbbi napok dermesztő hidegét.

 Egy kazahsztáni állatkert majomserege jóféle vörösbort, egy orosz cirkusz elefántjai pedig vodkát kapnak, hogy jobban átvészeljék az utóbbi napok dermesztő hidegét. A kazahsztáni Karaganda térségében uralkodó 40 fokos fagyok miatt a helyi állatkert majmai meglehetősen borúsan szemlélték a februári telet, ezért az intézmény vezetői a szakértők tanácsát megfogadva napi féldeci jóféle Kagor kiadagolását engedélyezték a vacogó sereglet egyedeinek:

– Az alkoholos italok alkalmazása meglehetősen elterjedt a fogságban tartott állatok esetében, és kis mértékben teljesen veszélytelen – nyilatkozta Szvetlana Piljuk a TengriNews tudósítójának. – Leginkább olyankor alkalmazzuk, amikor valamilyen stressznek vannak kitéve az állatkerti lakók, például ha új kifutót kapnak, vagy szállításkor. A majmoknak leginkább a minőségi, édes Kagor borok ízlenek.

Az oroszországi Jekatyerinburg cirkuszában a szabadban lévő ketrecekben lakó indiai elefántokon esett meg az idomárok szíve. Állatorvosokkal egyeztetve egyedenként másfél liter vodkát kapnak egy-egy vödör vízben elkeverve (nem rázva!). A cirkusz reklámmenedzsere, Natalja Kazanceva szerint ez az adag meg sem kottyan a termetes vastagbőrűeknek, de a hozzászokás elkerülése végett csak másnaponta részesülhetnek ebben a sajátos „fagyállóban”.

Az nem ismeretes, hogy az állatok vajon kevésbé érzik-e a piától ezt a szörnyű hideget, de hogy vidámabban tűrik, az szinte bizonyos – fűzi beszámolójához az ukrán Korreszpondent hírújság.

- Palkó István -

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!