Nagyvilág

2011.12.11. 20:32

Visszavágás: van feltámadás!

Fölényes győzelemmel feledtette az MJJSE az ÚTE elleni hétfői vereségét.

Fölényes győzelemmel feledtette az MJJSE az ÚTE elleni hétfői vereségét.Hat nappal azután, hogy a jégkorong MOL Ligában megszületett a mostani évad egyik legnagyobb meglepetése, a miskolci együttesnek az Újpest vendégeként elszenvedett veresége, a két csapat újra találkozott egymással, ezúttal a borsodi megyeszékhelyen. Az MJJSE-ben az előző meccshez képest csak egy visszatérő volt, a korábban sérültek közül Jarabek jelentkezett játékra. Ettől sokkal jobban erősödött hétfőhöz képest az Újpest, hiszen a lila-fehéreknél már Zalavári, Tolnai, Virág és Garbacz is vállalni tudta a játékot, betegsége, sérülése után. A találkozó elejét megnyomta az MJJSE, a hazaiak nagyobb sebességgel játszottak, az első emberfórjukat gólra is váltották a 3. percben: amikor mindenki passzt várt, Rafaj bombázott a kapuba. Némi meglepetésre pár perccel később egyenlített a vendég gárda, igaz, ez a kettős emberelőnyben azért nem számított akkora durranásnak, és Gergely Zs. góljához kellett Budai K. sutasága is (1-1). De mivel ebben a harmadban Rafaj még esetében is betalált, egy emberfórnál pedig Dubek a pattogós korongot is Szőke mögé tudta küldeni, így a sok technikai hibát hozó harmad végére megnyugtató lett az MJJSE előnye.

Második harmad

A második játékrész eleje hosszú perceken át arról szólt, hogy lila-fehérek kiállításai miatt folyamatosan létszámfölényben játszhatott a miskolci gárda. A 26. percben kettős emberfórban Dubek előkészítése után Fodor lőtt gólt (4-1), majd ezt követően olyat is láthattunk, amikor hat hazai mezőnyember próbált gólt ütni 3+1-nek – sikertelenül. Ami nem jött össze ,,túlerőben”, az összejött létszámhátrányban, Saluga óriási gólt vert be a meccs közepén (5-1), aztán a 34. percben Sijka ugrott ki és került ziccerbe, nem is hibázott, ez volt a második emberhátrányban lőtt góljuk a Maciknak! És ezzel még nem volt vége, ebben a harmadban még egy emberelőnyt is kihasznált az MJJSE, Saluga második gólját szerezte (7-1).

Zárásként

A záró játékrész előtt a közönség soraiban sokan azon morfondíroztak, hogy miként kaphatott ki hétfőn a Jegesmedvék együttese egy összetételében ettől gyengébb Újpesttől. Ebből villantottak fel valamit a lila-fehérek, akik lüktetőbb játékra voltak képesek, támadások felépítésére, és ezek egyikéből, emberfórban Gergely Zs. révén gólt is szereztek, az 50. percben. Két és perccel a vége előtt Greg Lindqvist kért időt, ekkor korcsolyázott ki a jégre Nagy G., hogy a kapuba álljon. Így a 15 éves, miskolci hálóőrnek, aki a serdülő bajnokságban játszik, megadatott az, hogy első felnőtt meccsének a végén győzelmet ünnepelhessen.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE 7-2 (3-1, 4-0, 0-1)

Miskolc, 600 néző. V.: Ifj. Soós (Berger, Bedő).

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Chmelo, Lindgren, Túróczy, Dubek 1 (3), Saluga 2 - Budai R., Urbán, Sijka 1, Fodor 1 (1), Rafaj 2 – Jarabek (1), Orosz, Ritó, Szilágyi (2), Miskolczi – Tóth Á., Nagy G. (kapus). Edző: Greg Lindqvist.

Újpesti TE: Szőke - Svasznek, Garbacz, Gergely Cs., Virág (2), Gergely Zs. 2 - Zalavári, Sommer, Vígh, Vojtkó, Tolnai – Jankovics, Kukucska, Szirányi, Hájer (kapus). Edző: Ancsin János.

Kiállítások: 18 perc +10 perc fegyelmi (Budai R.), ill. 22 perc +10 perc fegyelmi (Gergely Cs.).

Greg Lindqvist: - A mai mérkőzésen a három pont volt megszerzése volt a legfontosabb. Végre jól használtuk ki a helyzeteinket, emberelőnyeinket. Jól jön a kéthetes szünet, mert már nagyon elfogytunk, most lesz idő sérültjeinknek a felgyógyulásra.

Ancsin János: - Minden tiszteletem azé a 10-11 játékosé, akik ezen a héten három meccset lejátszottak. A mostani második harmad felőrölt miket, de ha azt veszem, hogy a heti 12 harmadból 11 jó volt, akkor ez egy óriási dolog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!