Nagyvilág

2011.12.02. 12:33

Gyökeresen megváltozott a Youtube

Aki felmegy a legnagyobb videómegosztó oldalára láthatja, hogy az átalakulás nem csak külső változásokkal, de funkcióbővülésekkel és a Google-szolgáltatások közöti nagyobb átjárhatósággal jár.

Aki felmegy a legnagyobb videómegosztó oldalára láthatja, hogy az átalakulás nem csak külső változásokkal, de funkcióbővülésekkel és a Google-szolgáltatások közöti nagyobb átjárhatósággal jár.

Az egy ideje zajló projekt nem titkolt célja a Google+ szoros integrálása a legnépszerűbb videómegosztó portálhoz, de a YouTube demokratikus intézmény lévén a többieknek (Facebook, Twitter) is nagyobb teret enged. Az elrendezés egyszerűbb, átláthatóbb, egyes elemek új felhasználói felületet kaptak, az alapértelmezett szürke háttér pedig pontosan ugyanaz, mint amilyen a Google szolgáltatásainál is visszaköszön ránk. Kiemelt helyet kaptak kedvenc csatornáink a bal oldali sávban, ezeket böngészve kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha a TV távirányítóján zongoráznánk, hangsúlyosabb szerepet kapnak tehát a csatornák és ez mindenképpen jó hír a tartalomszolgáltatóknak.

A profilunkat összeköthetjük Facebook, Twitter, Orkut szolgáltatásokkal, így nem csak a megosztás kap új formát, de a YouTube-on láthatjuk azt is, hogy ismerőseink milyen videókat osztottak meg. A trends szolgáltatás szintén beépült a menübe, így egy kattintással láthatjuk, mely videók az aktuális sztárok a tube-on, akár témakörök szerint is. Az Xbox Live felhasználók pedig szintén elérhetik a csatornákat, ami jó esély a Youtube meghonosodására a konzol felhasználóinak képernyőin.

A váltás célja első ránézésre a Google+ szekerén való lendítés, melynek sikere érdekében a keresőóriás minden praktikát bevet. Ugyanakkor a YouTube csatornák új szerepkörére akár a televíziók is felkaphatják a fejüket és ha marad ez az irány, akkor akár szolgáltatóvá léphet elő a ma még videómegosztónak aposztrofált YouTube.

Az alábbi videó az újdonságokat hivatott bemutatni. Más kérdés, hogy az alatta olvasható kommentek zömében nem az elégedettség hangján szólalnak meg, de ez szinte minden esetben így van, ha egy közösségi oldal beújít...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!