Nagyvilág

2011.09.20. 18:18

Slota szerint az új pozsonyi magyar nagykövet provokátor

Pozsony, 2011. szeptember 20., kedd (MTI) - Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint Balogh Csaba, Magyarország új pozsonyi nagykövete provokátorként érkezett Szlovákiába.

Pozsony, 2011. szeptember 20., kedd (MTI) - Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint Balogh Csaba, Magyarország új pozsonyi nagykövete provokátorként érkezett Szlovákiába.

"Nem szokványos, hogy Balogh Csaba, a Magyar Köztársaság új nagykövete Szlovákiában úgy értékelje a szlovákiai politikai és társadalmi helyzetet, ahogy azt ő tette. Szintén nem megszokott, hogy az új nagykövet mindjárt az államelnök meglátogatása után az egyik párt központjába menjen..." - nyilatkozta Slota kedden a pozsonyi SITA kereskedelmi hírügynökségnek.

Az új magyar nagykövet hétfőn adta át megbízólevelét Ivan Gasparovic szlovák államfőnek, majd bemutatkozó látogatást tett a Magyar Koalíció Pártjánál (MKP).

"Mindezt csak abból a szempontból tudom értékelni, hogy már az elején felfedi kártyáit: érdeke a szoros együttműködés az MKP-val és annak elnökével, Berényi Józseffel. Berényi és Balogh urak bizonyára jól megértik majd egymást, és budapesti kollégáik minden álmát teljesítik" - tette hozzá a magyar- és romaellenességéről elhíresült politikus.

Slota az MKP elnökét sem kímélte. Szerinte Berényi "szégyentelen besúgó", "a magyar politika ötödik hadoszlopának képviselője Szlovákiában". Úgy vélte: ezt a nagykövet is megerősítette, amikor megdicsérte Berényit az együttműködésért, illetve amikor hangsúlyozta, hogy Magyarország üdvözli az összes információt, amelyet az MKP-tól kap a szlovákiai belpolitikai helyzetről.

"Hatalmas szégyen, hogy egy szlovákiai politikai párt elnöke kiviszi a belpolitikai ügyeket, ráadásul a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának (parlament) volt képviselőjéről van szó" - vélekedett Slota.

Balogh Csaba hétfőn természetesnek nevezte, hogy ellátogatott az MKP székházába, mert a mai magyar kormánypártok hagyományos szövetségeséről van szó.

 - MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!