Nagyvilág

2011.07.12. 18:41

Sully Island - Eladó a kalózsziget, ráadásul akciós!

Potom 28,8 millió forintért vehetünk magunknak már szigetet, igazit, kalózosat.

Potom 28,8 millió forintért vehetünk magunknak már szigetet, igazit, kalózosat.

Kétségtelen, a Sully Island nem karibi hangulat és Johny Depp sem tűnik fel rengeteg személyiség és mentális problémákkal küszködő kalóznak maszkírozva, ettől függetlenül a sziget eladó és régen valóban kalózok uralták. Sőt a tengerből kiemelkedő földszelet most különösen akciós, tavalyi 380 milliós árához képest szinte apróért kínálják.

14,5 hold, nagyjából húsz percbe telik körüljárni és a Cardiffi szárazföldtől alig 400 méterre van. Ne számítsunk hát kókuszdióra, vagy pálmafára, sőt ha elásott kincs sem akad a szigeten elrejtve, van bőven miért legalább meglátogatni. A XIII. században Alfredo de Marisco, a hírhedt és rettegett kalóz egyik bázisa volt a Sully Island nevet viselő sziget, de már a vikingek és az ókori rómaiak is előszeretettel használták a picinyke szárazföldet.

De a sziget menedékként is szolgát egykoron, Angliában ugyanis 1953-ban járvány tizedelte meg az ország nyúlállományát, így ide menekítették a menthetőt, hogy ne pusztuljon ki teljesen az apró testű állatka. Manapság inkább horgászni érdemes a szigetről, vagy ahogy az értékesítő tulaj, Chris Hyde fogalmazott: - Egy szigetet birtokolni inkább presztízs. Gondoljanak csak bele, milyen érzés rámutatni arra a tengerből kiálló földdarabra és rámondani, hogy az ENYÉM?

Hyde úr kérdése jogos, bár aki gyerekként nem álmodott saját szigetről az valószínűleg később sem fogja átérezni varázsát.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!