Nagyvilág

2011.07.20. 14:22

A Loch Ness-i szörny Alaszkában?

Egy alaszkai halász kapta lencsevégre a furcsa, vízben úszkáló alakot, a kutatók most azt vizsgálják, vajon a lény hasonlít e a világhírű Nessi-re.

Egy alaszkai halász kapta lencsevégre a furcsa, vízben úszkáló alakot, a kutatók most azt vizsgálják, vajon a lény hasonlít e a világhírű Nessi-re.Nessi, ismertebb nevén a Loch Ness-i szörny, több száz éve okoz fejtörést a kutatóknak, szörnyhívőknek és ellentáboraiknak, mindmáig azonban nem sikerült bizonyítani, van e a skót legendának valóságalapja. Alaszkában, 2009-ben, egy helyi halász vett videóra egy Loch Ness -i szörnyre kísértetiesen hasonlító alakot, amint a vízben halad, a kutatók most az alaszkai szörny nyomába erednek.

Paul LeBlond, a British Columbia Egyetem Föld és Óceánkutató Tanszékének vezetője így nyilatkozott a Discovery News-nak: - Határozottan lenyűgöz a felvétel. Annak ellenére, hogy esős körülmények között, egy himbálózó hajóról készítették a videót, meglehetősen jól sikerült – mondja.

A kutatók szerint az Alaszkában lefilmezett szörny nem más, mint egy Cadborosaurus, ami gyakorlatilag a Cadboro Bay öbölből származó hüllők, vagy gyíkok gyűjtőneve. A tudósok szerint a Cadborosaurusnak hosszú nyaka van, lószerű feje, hatalmas szemei és vízből kibukkanó háta van. Évek óta érkeznek jelentések a lény felbukkanásáról, 1937-ben például egy bálna gyomrában találtak egy furcsa tetemet, amiről úgy gondolták, hogy egy Cadbosaurus. Tavaly pedig, James Wakelun a helyi bálnatelep munkatárasa látta a furcsa lényt.

Nessi, a jeti és a Cadbosaurus a kriptozoológia (vitatott létezésű lényekkel foglalkozó „tudomány”) legnépszerűbb figurái, és habár létezésükről tudományos adat, vagy hivatalosan is elismert észlelés sincs, sokan szentül hiszik, hogy a furcsa lények igenis léteznek.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!