Nagyvilág

2011.07.12. 17:55

14 orrtípus létezik: neked melyik van?

A paletta széles, de közel sem annyira, mint elsőre gondolnánk, összesen 14 -féle orrtípust különített el a szakértő.

A paletta széles, de közel sem annyira, mint elsőre gondolnánk, összesen 14 -féle orrtípust különített el a szakértő. A szaglószerveket vizsgáló tudós, Abraham Tamir professzor Európa és Izrael bevásárlóközpontjait járta végig, több ezer ember orrát lefényképezve. Végül arra jutott, összesen 14 -féle orrtípus van, akad köztük bőven érdekesség, főként mivel a 14 típusra 14 híressé orrát hozta példaként. Meglepő vagy sem, de  Wayne Rooney, a Manchester United sztárja - aki ugye nem a szépségéről híres - a professzor szerint kenterbe verte orrával a színészekből mezőnyt.

Ő a pisze orrtípus megtestesítője, és ezzel a legszebb orr birtokosa a mezőnyben, míg például Tom Cruise színésznek állítólag klasszikusan római formájú a nózija, ami a prof szerint azt is jelenti, hogy az ilyen orral rendelkező emberek ambiciózusak és jó stratégiai, üzleti érzékkel vannak megáldva. 

Nixon-orr az emberiség 1 százalékának van

Barbra Streisand sem úszta meg a kategorizálást, amúgy is sokat cikizik jellegzetes testrésze miatt, kézenfekvő volt hát, hogy ő is felkerül a listára. Csakúgy, mint Lenin, akinek szintén világhíres orra volt, de a kutatás politikailag is korrekt, Nixon is felkerült a az orremberek közé. Ráadásul az övé egy különösen ritka típust képvisel, az emberiség mindössze 1%-nak van hasonló orra.

Akad még hercegnős, amire Kate Middleton hercegnő orra a példa, akinek a meghatározás szerint művészi orra van, de van húsos, karvaly, görög, szivacsos, mennyei, míg Daniel Radcliffe, a Harry Potter sztárjának orra hűvösen taktikus jellemre utal, ilyen orra csak az európaiak 9 százalékának van. Mennyi orr figyelembe véve, hogy a professzor végeredménye között sehol sem bukkantunk rá egyetlen egy néger orra sem. Vagy az egykori legenda, Michael Jackson agyon szabott típusára. Ha más nem is, ő biztos megérdemelt volna egy külön kategóriát...

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!