Nagyvilág

2011.06.24. 12:58

Undorító: Kailash Singh, aki 37 éve nem fürdött

<p>A világ legbüdösebb embere lehet Kailash Singh, aki 37 éve nem tisztálkodott.</p>

A hatvanöt éves indiai férfi, Kailash Singh közel négy évtizede nem tisztálkodott, mindezt önszántából. Furcsa fogadalmát természetesen meg tudja magyarázni, ha elég közel kerül hozzá valaki, hogy megkérdezze tőle. Állítása szerint azért nem mosakodott 1974 óta, mert egy pap korábban azt ígérte neki, ha betartja az utasításokat fiai áldottak lesznek.

Ennek ellenére egy fia sincs a bűzembernek, van viszont 7 lánya, szóval valami nem stimmelhet a vallási útmutatóban. Kailash Singh amúgy marhapásztor, a forró indiai napsütésben, 47 C fokos hőségben terelgeti marháit. A nap végeztével Kailash tűzfürdőt vesz, ami nagyjából úgy néz ki, hogy elszív egy jó adag marihuánát és tűz mellett táncolva Shiva-hoz imádkozik.

Rég óta szenvedő családja már próbálta rávenni Kailash-át, hogy legalább mosakodjon meg, de próbálkozásaik rendre kudarcba fulladtak. – Nem egyszer próbáltuk már megfürdetni, de mindig kicsúszott a kezünk közül. Egyszerűen el kezd ordibálni és ha kell ránk támad – meséli felesége. – Inkább meghal, minthogy lefürödjön és csak egy fiúgyermek segíthet ettől eltéríteni. Évek óta ezt csinálja, már hozzászoktam – mondja a büdös férfi asszonya.

A hétgyermekes családfő egész nap a mezőn dolgozik az eleve illatos tehenekkel, csakhogy fokozza a bűzáradatot. A Varanasi városa mellett éldegélő Kailash gyakran 47 C fokos hőségben végzi mindennapos munkáját és habár a környéken élő gyerekek rendre kinevetik és gúnyt űznek belőle, állítása szerint ő csak Isten akaratát teljesíti.

– Amikor átbiciklizek a falun, a gyerekek útközben kötekednek és beszólogatnak, amiért nem fürdök – mondja. – Rengeteg gyenge akaratú ember él itt, aki mind gúnyt űz belőlem. Nem értik meg a döntésemet, de nem fogom megváltoztatni szándékom, hisz nem az enyém, Isten akarata ez. A felségem is megszokta már és különben is, minden este tűzfürdőt veszek, ami eltünteti az izzadtságot. Amíg nincs fiam, nem mosakodok. Talán csak a következő életemben fogok – mondja Kailash.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!