Nagyvilág

2011.06.02. 10:36

Shaquille O Neal visszavonul!

<p>&nbsp;<strong>Shaquille O Neal,</strong> az NBA egyik legkarizmatikusabb ikonja a Twitteren jelentette be, hogy lezárja pályafutását.</p>

Shaquille O Neal, twitt postja meglepetés is meg nem is, a 39 éves kosárlabda legenda videót is csatolt a rövid üzenet mellé: "Tizenkilenc év, baby. Nagyon szépen köszönöm Nektek. Ezért vagytok Ti az elsők, akinek elmondom, hogy visszavonulok. Szeretlek titeket. Még beszélünk."    

Shaquille O Neal az ötödik legjobb pontgyáros!

Shaquille idén a Boston Celtics gárdáját erősítette, amíg le nem sérült. Mindössze 37 meccsen lépett pályára és élete legrosszabb, 9.2 meccsenkénti pontátlagát hozta az idény. A tizenötszörös All Star, négyszeres NBA bajnok center bejelentését a Celtics sajtósa, Jeff Twiss így kommentálta: - Tudomásom szerint közülünk senkit sem értesített hivatalosan O Neal arról, hogy visszavonul. O Neal-nak 1.4 millió dolláros ajánlata van a következő idényre, amitől eleshet ha hivatalosan is benyújtja visszavonulási szándékát.  

Shaquille O Neal, minden idők ötödik legtöbb pontgyárosaként, tizenkettedik lepattanózójaként és hetedik blokkolójaként hagyja el az NBA színterét. 19 éves karrier átlaga 23.7 pont 10.9 lepattanó és 2.3 blokk meccsenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!