Nagyvilág

2011.06.24. 12:28

Óriási halszörnyet mosott partra a víz

<p>Egy gigahaltetemet mosott partra a tenger délkelet-Kína partjainál. A szörny több mint 16 méteres.</p>

Hálómaradványokkal a testén találták meg a halhullát, így valószínűsíthető, hogy a tengeri szörnyet korábban halászok már megpróbálták kiszabadítani. Mivel a tetem hamar oszlásnak indult, így szinte lehetetlen az azonosítása, súlya nagyjából 4.5 tonnára tehető.

Három tengerbiológus, Scott Baker az Oregon Állami Egyetem Tengeri Emlősök Intézetének munkatársa, Bill Perrin, a Nemzeti Tengeri Halászati Szolgálat, és Bob Brownell, a Nemzeti Légköri és óceáni adminisztráció Halászati Szolgálatának képviselője is megvizsgálta a szörnyről készült felvételeket.

A szakemberek végül arra a következtetésre jutottak, hogy a szörny nagy valószínűséggel egy  hatalmas hal vagy bálna teteme. Scott Baker így nyilatkozott a Live Since-nek: – Méretéből ítélve, talán egy bálnáról lehet szó. Bár igazság szerint a fényképen nem tűnik 16 méteresnek a vízi állat teteme, szóval lehet, hogy csak egy kisebb fajta bálna volt az áldozat.

– Reméljük valaki legalább a csontokat összegyűjti vagy egyéb mintát rendelkezésünkre bocsájt majd, hisz Kína körzetéből meglehetősen kevés adatunk van a partra sodort haltetemekről – zárja a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!