Nagyvilág

2011.06.17. 11:41

Nem enged gazdasági reformterveiből a cseh kormány

<p>Prága, 2011. június 17., péntek (MTI/CTK) - A cseh kormány nem hajlandó feladni gazdasági reformterveit, de kész tárgyalni a konkrét intézkedésekről - mondta pénteken a cseh miniszterelnök, miután csütörtökön éjfélkor befejeződött a közlekedési dolgozók huszonnégy órás sztrájkja.</p>

Petr Necas tájékoztatása szerint hétfőn tárgyalások kezdődnek a kormány, a szakszervezetek és a munkáltatók képviselőinek bevonásával.

A csütörtöki demonstráció rendben lezajlott, és péntekre helyreállt a rend a fővárosban és vidéken egyaránt: ismét rendesen járnak a vonatok, az összes tömegközlekedési eszköz, a prágai metró.

Csütörtökön megbénult a tömegközlekedés Prágában, és országszerte leállt a vasúti közlekedés az ágazat dolgozóinak szerda éjfélkor kezdődött huszonnégy órás sztrájkja miatt. A demonstrálók a megszorító intézkedések visszavonását követelték a kormánytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!