Nagyvilág

2011.06.07. 14:16

Nagyon megy a kicsi bogár

<p>1.6 másodperc alatt éri el a százat a felturbózott VW bogár, ami nem csak félelmetesen gyors, de teljes mértékben elektromos is.</p> <p>&nbsp;</p>

Oly (34) és testvére Sam Young (30), akik nemes egyszerűséggel csak a The Black Current (fekete áram/áramlás) nevet adták a szörnynek, amit világra hoztak, képesek lennének legyorsulni egy Bugatti Veyron-t is. Igaz előnyük hamar odaveszne, de egy olyan elektromos kisautótól, amit 60 12 voltos elem hajt, ez nem csekély dicsőség.

A brit testvérpár Frankenstein laborja Berkshire-ben található és bogár szörnyükkel világcsúcsot értek el: 400 métert kevesebb, mint 10 másodperc alatt tettek meg. A srácok nem állnak meg, állításuk szerint tudnak még gyorsítani a bestián: - Megpróbálunk még könnyebbé és erősebbé tenni - mondta Oly. Következő küldetésük a tengerentúli dragsterek legyorsulása, szóval lesz még mit finomítani a bogárkán.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!