Nagyvilág

2011.06.21. 14:14

Különös képességgel született a kisfiú

<p>A három éves kisfiú egyáltalán nem érez semmilyen fájdalmat - többször durván megsebezte már magát.</p>

Mindenki érzett már valamilyen fájdalmat az életben, tudja, hogy az nem kellemes, de Josh Hodgkiss, a három éves telford-i fiú egy nagyon ritka betegségnek köszönhetően soha nem érzett és valószínűleg nem is fog. Betegségnek velejárója, hogy félelemérzete sincs, ráadásul álmatlanságban is szenved.

A betegség neve Smith-Magenis szindróma, előfordulása pedig nagyon ritka, 25 ezer gyermek közül mindössze egy szenved ebben a különös kórban. A még csak 3 éves, brit Josh szülei, Mark és Stephanie, fiúk védelmének érdekében 12 ezer angol fontból (kábé 3.6 millió magyar valuta) építették át a fiú szobáját, hogy megóvják őt és mindenki mást körülötte. 

Josh másra nézve is veszélyes

Josh ugyanis nem csak magára nézve veszélyes, mivel nem érzi a fájdalmat, nem tudja másnak mit jelenthet, így könnyen horrorba illő szörnyeteggé változhat a kicsi. Gyakran támadta meg szüleit és testvéreit is: – Volt, hogy eltörte az orrom, de nyugodt volt, nem érzett bűntudatot – mondja Josh anyja.

A legrosszabb az állapotában, hogy nem érez fájdalmat – folytatja Stephanie. – Rémisztő. Egyszer a fürdőből kifelé jövet azt láttam, hogy minden csupa vér. Elharapta a nyelvét, de csak ült és tévézett nyugodtan – meséli az anyuka. Josh állapotát édesanyjának folyamatosan figyelnie kell, hogy megóvja elsősorban saját magától.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!