Nagyvilág

2011.06.08. 14:15

Egy fotó élete minden napján

<p>Hobbiként indult, de megszállottá lett az a fotós, aki élete minden napján, még halálos ágyán is készített egy fotót.</p>

A 41 évesen, pont a születésnapján, rákban elhunyt Jamie Livingstone, aki 18 éven keresztül minden nap ellőtt egy Polaroidot New York utcáin. A többezres gyűjtemény utolsó darabja 1997 október 25-én készült, Mr Livingstone halálos ágyán.

Mr Livingstone 1979-ben vette fényképezőjét, még főiskolás korában, pár héttel később pedig az ötlet is megszületett, hogy mi lenne, ha minden napra készülne egy fénykép. A Polaroid gyűjtemény 23 éves korától indul és nyomon követi kapcsolatai és barátai mellett New York változásait is.

Még ha a képek egyesével sokat nem is jelentenek egy vadidegen számára, összességében egy rövid, de tartalmas élet emlékei a fényképek. 2007-ben, halálának tizedik évfordulóján digitalizálták a Polaroid gyűjteményt Mr Livingstone barátai, akik tárlatot is rendeztek belőle a Bard College-ben, New York-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!