Nagyvilág

2011.05.02. 10:09

Pakisztán nem tudott az akcióról

<p>Az Egyesült Államok nem tájékoztatta pakisztáni szövetségeseit arról, hogy akciót terveznek Oszama bin Laden ellen - közölte hétfőn az AFP-vel egy neve elhallgatását kérő washingtoni kormányzati illetékes. Mint fogalmazott, "egyetlen országgal, közte Pakisztánnal sem osztották meg" az akcióval kapcsolatos információkat. Az illetékes szerint ugyanis az akció sikere érdekében szerették volna fenntartani a művelet teljes titkosságát.</p>

A pakisztáni külügyminisztérium eközben hétfőn reggel úgy fogalmazott: az al-Kaida vezetőjét "a nyilvánosságra hozott amerikai politikával összhangban" ölték meg. A minisztérium szerint ugyanis az Egyesült Államok már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy ha a világ bármely országában akció indul bin Laden likvidálására, akkor azt az amerikai csapatok fogják bonyolítani. A külügyminisztérium szerint a történtek után maga Barack Obama hívta fel Aszif Ali Zardari pakisztáni elnököt, hogy tájékoztassa őt bin Laden megöléséről.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!