Nagyvilág

2011.05.12. 19:58

Kormányváltás után nyomoznak a görög közszolgálati tévé volt elnöke ellen

<p>Ügyészségi vizsgálat indult Görögországban az Ert nevű közszolgálati televízió egykori elnöke, Krisztosz Panagopulosz ellen. A szakembert csalással és több millió dollárnyi közpénz nem rendeltetésszerű felhasználásával vádolják.</p>

 Az ügyészek tíz 2005 és 2008 között kötött szerződés miatt vizsgálódnak, köztük az Ert új logójának megtervezésére egy brit cégnek adott másfélmillió eurós (393,5 millió forintos) megbízás ügyében. A korábban több médiacéget is vezető Panagopuloszt az előző kormány nevezte ki a köztévé élére, és 2009-ben a választások után, már az új, szocialista kabinet alatt mondott fel. Nemcsak a volt tévéelnök, hanem tizennégy társa - köztük az Ert hat igazgatója és négy technikai tanácsadója - ellen is nyomozás kezdődött. A gazdasági válság előtt az Ert alkalmazottai - akárcsak a többi jelentősen eladósodott görög médiacég munkavállalói - kimagasló fizetést vihettek haza. A közszolgálati televíziós béreket tavaly nagyon megvágták, amikor a kormány az EU és az IMF hiteleiért cserébe jelentősen visszavett a közkiadásokból.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!