Nagyvilág

2011.05.04. 18:43

Irányíthatatlanná vált egy repülőgép Moszkvában

<p>Vizsgálatot indított az orosz katonai ügyészség szerdán a moszkvai védelmi minisztérium ellenőrizhetetlenné vált repülőgépe miatt.</p>

A levegőben "táncoló" TU-154-es gépről szemtanúk egy videót is feltettek a YouTube-ra. A felvételen az látható, ahogy a repülő össze-vissza billeg a levegőben. Végül a pilótának sikerült leszállítania egy katonai reptéren. A katonai ügyészségen azt mondták, a gép kormányműje hibásodott meg, ezért vált átmenetileg irányíthatatlanná, és csak a pilóták szakértelmének köszönhető, hogy nem sérült meg senki. Az internetes videót eddig 380 ezer alkalommal nézték meg. A TU-154-esek 1968 óta repülnek, de már az Aeroflot légitársaság is kivonta őket a forgalomból, mert az utóbbi években többször is balesetet szenvedtek. A legismertebb ezek közül 2010 áprilisában történt, amikor a Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnököt szállító TU-154-es az oroszországi Szmolenszknél lezuhant, és a gép mind a 97 utasa meghalt.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!