Nagyvilág

2011.05.02. 06:49

Bush szerint ez Amerika győzelme

<p>A világ legkeresettebb terroristájának halála "Amerika győzelme" - közölte George W. Bush volt amerikai elnök, miután Barack Obama jelenlegi elnök bejelentette, hogy az amerikai csapatok megölték Oszama bin Ladent.</p>

Bush hozzátette: a hírről maga Obama tájékoztatta őt. "Gratuláltam neki, és azoknak a katonáknak és titkosszolgálati dolgozóknak, akik életüket adták a küldetésükért. Örökké hálásak leszünk nekik" - áll a közleményben.

"Ez a fontos eredmény Amerika győzelmét jelzi, azokét az emberekét, akik a békét keresik világszerte, és mindazokét, akik 2001. szeptember 11-én elvesztették a szerettüket" - írta Bush, hozzátéve: "A terror elleni harc folytatódik tovább, ám Amerika ma félreérthetetlen üzenetet küldött: mindegy, meddig tart, de igazságot szolgáltatunk."

George W. Bush volt az, aki a 2001. szeptember 11-i merényleteket követően elindította a "terrorellenes háborút", amelynek egyik célja volt a merényletek felelőse, Oszama bin Laden felkutatása.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!