Nagyvilág

2011.05.06. 15:09

Bin Laden: Az al-Kaida is elismerte a haláhírt, a terrorszervezet bosszúra szólít

<p>Az al-Kaida is megerősítette alapítója, Oszama bin Laden halálhírét, a terrorszervezet bosszúval fenyeget abban a közleményben, amely dzsihádista iszlámista internetes fórumokon tűnt fel pénteken.</p>

"Mi, az al-Kaida tagjai Allahra fogadjuk, hogy folytatjuk utunkat a szent háború útján, amelyen vezetőink, köztük a kimagasló Oszama sejk jártak, és ehhez kérjük a mindenható segítését, támogatását és állhatatosságát" - idézte a terrorszervezet közleményét a világhálós terrorista tevékenységet figyelő SITE amerikai szervezet. Az al-Kaida szerint bin Laden vére nem hullt hiába.

A terrorszervezet felkelésre szólított fel minden pakisztáni muszlimot, hogy "megtisztuljanak attól a szégyentől, amit hitszegők és tolvajok ragasztottak rájuk, akik eladtak mindent saját ellenségeiknek". A közleményben erőteljes és általános felkelés szükségességéről írtak, hogy lemossák az amerikaiak mocskát és a korrupciót.

Oszama bin Ladent hétfő hajnalban ölte meg egy amerikai kommandó a pakisztáni fővárostól mindössze ötven kilométerre lévő Abbottabad nevű helyőrségi városban.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!