Nagyvilág

2011.04.12. 16:02

Zarándokok tömegeire számítanak II. János Pál boldoggá avatásakor

<p>Több százezer zarándokra számít a Vatikán május elsején, II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartásának napján. A római városvezetés egy nagyságrenddel több, milliókban mérhető vendégtömeggel kalkulál.</p>

A Szentszék keddi tájékoztatása szerint a Szent Péter bazilikában tartandó ceremóniát óriási kivetítőkön követhetik majd figyelemmel az érdeklődők Róma több pontján.

A római hatóságok szerint a háromnapos ünnepségsorozat során 3000 rendőr, 2500 önkéntes és 1200 egészségügyi dolgozó segíti a rendezvények lebonyolítását, amely mintegy 3,5 millió euróba kerül az olasz fővárosnak.

A római városvezetés szerint ugyanakkor inkább milliókban mérhető majd a látogatók száma a boldoggá avatási ceremónia idején. Május elsejére szinte minden szálláshelyet lefoglaltak már az olasz fővárosban, ahová várhatóan Afrikából, Brazíliából és a néhai pápa szülőhazájából, Lengyelországból utaznak majd a legtöbben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!