Nagyvilág

2011.04.14. 17:02

Öt ember őrizetben a minszki robbantással kapcsolatban

<p>A fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek öt embert a 12 halálos áldozatot követelő minszki robbantással kapcsolatban - közölte az ügyben indított nyomozást vezető helyettes főügyész csütörtökön. Andrej Sved elmondása szerint megtalálták a bombakészítő műhelyt, és több mint ezer darab bizonyítékot gyűjtöttek össze.</p>

Adrej Sved elmondása szerint az öt közül kettőt, az elkövetőt és társát közben letartóztatásba helyezték, és gyanúsítottá nyilvánították őket, terrorizmussal kapcsolatban. Az ügyész közölte, hogy megtalálták azt a helyet, ahol összerakták a bombát. Arról csak annyit árult el, hogy nem Minszkben van.

Az őrizetbe vett emberek mind fehérorosz állampolgárok, és fiatalabbak harminc évnél. Azt még nem sikerült megállapítani, hogy miért hajtották végre a robbantást.

Terrorizmussal kapcsolatos vádakért halálbüntetés jár Fehéroroszországban.

A hétfő esti csúcsforgalom idején történt robbantásban 12 ember halt meg, és nagyjából kétszázan megsebesültek. A merényletet a Minszk központjában található Oktyabrszkaja metróállomáson történt. A megálló nagyjából száz méterre található Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök hivatalától.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!