Nagyvilág

2011.04.16. 10:10

Rabszolgasorban tartott romániai munkásokat szabadítottak ki Görögországban

<p>Romániából érkezett mezőgazdasági dolgozókat szabadított ki a görög rendőrség egy farmon az ország déli részén, ahol rabszolgaként dolgoztatták és fegyverrel fenyegették őket - közölte pénteken a rendőrség.</p>

A romániai munkások eperszedésre érkeztek Görögországba, ahol az ígéretek szerint 25 eurós (6700 forint) napidíjat és szállást kaptak volna munkájukért. A dolgozókat azonban végül a mezőgazdasági terület mellett felállított fabódékban kialakított tömegszállásokon helyezték el, nem fizették ki a bérüket, sőt, több alkalommal megverték és fegyverekkel kényszerítették őket munkára.

A 35 vendégmunkást még csütörtökön szabadították ki a görög hatóság emberei az őket dolgoztató bandától, amelynek három tagját - két román és egy görög állampolgárt - letartóztatott a rendőrség.

Görögországba rendszeresen érkeznek mezőgazdasági idénymunkások a balkáni térség más országaiból és Indiából. A munkásokat azonban gyakran kihasználják és illegálisan alkalmazzák munkaadóik. 2008-ban több száz vendégmunkás kezdett sztrájkolni Nea Manolada városnál, hogy így tiltakozzanak a rabszolgákéhoz hasonló munkafeltételeik ellen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!