Nagyvilág

2011.04.29. 14:48

MotoGP: Simoncelli volt a leggyorsabb az első szabadedzésen

<p>Az olasz Simoncelli volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Moto GP Portugál Nagydíján Estorilban. Moto2-ben Takahashi, a 125-ösök között Terol motorozta a legjobb időt.</p>

Befejezték első szabadedzésüket a Portugál Nagydíj résztvevői. A "királykategóriában" némi meglepetésre az olasz MarcoSimoncelli tette meg a leggyorsabb kört, a Moto2 edzésen a japán Takahashi Yuko volt a leggyorsabb, a 125-ösök között a spanyol Nico Terol nagy fölénnyel végzett az élen.

A MotoGP edzésen a San Carlo Honda Gresini versenyzője 1 38.032 alatt ért körbe - 0.209 másodperccel megelőzve az ausztrál Casey Stonert és 0.227 másodperccel a spanyol Dani Pedrosát (mindketten a Repsol Honda Team tagjai). Negyedik a Yamaha Factory Racing spanyol világbajnoka, Jorge Lorenzo (+0.381), ötödik a hatszoros világbajnok, most Ducatival versenyző olasz Valentino Rossi (+0.537) lett. Egy másodpercen belül teljesített még az olasz Andrea Dovizioso (Repsol Honda Team), és két amerikai: Colin Edwards (Monster Yamaha Tech 3) és Ben Spies (Yamaha Factory Racing).

Moto2-ben rendkívül szorosan alakult a sorrend: a japán Takahashi Yuki mögött mindössze 0.011 másodperc lett a svájci Thomas Lüthi hátránya, és mindössze 0.053 másodperc a 125-ös világbajnok spanyol Marc Marquezé. A világbajnoki pontverseny második helyén álló német Stefan Bradl 0.519, az élen álló olasz Andrea Iannone 0.520 másodperccel maradt le. Kevesebb mint egy másodperccel tizenöten követték Takahashit.

A 125-ösök között a világbajnoki pontversenyben vezető spanyol Nico Terol végzett az élen; több mint egy másodperccel volt gyorsabb, mint a második helyezett francia Johann Zarco. Két másodpercen belüli hátránnyal tette meg leggyorsabb körét a spanyol Hector Faubel, a német Sandro Cortese, a spanyol Efren Vazquez és a német Jonas Folger.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!