Nagyvilág

2011.04.20. 10:39

LÍBIA: Győzelemre és új alkotmányra készül Kadhafi fia

<p>Nagyon optimista apja rendszerének győzelmét illetően a korábban Moamer Kadhafi utódának kiszemelt másodszülött fiú, Szaif al-Iszlam Kadhafi.</p>

A 38 éves politikus az Al-Líbia televízió egy talkshowjában azt mondta, biztos abban, hogy győzni fognak, és a helyzet napról napra az ő javukra változik. Az ifjabbik Kadhafi szerint apja nem készül bosszúra a lázadók ellen a győzelem után. Arra figyelmeztetett, hogy fegyvereket és a katonaságot csak azok ellen fognak bevetni, akik átlépik a 2007-ben kihirdetett "négy piros vonalból" (Kadhafi, iszlám, állambiztonság és nemzeti egység) álló határokat.

Szaif szerint a miszrátai és zenteni lázadók vezetői drogkereskedők vagy olyan üzletemberek, akik nem akarják visszafizetni a korábban kapott több tízmillió dolláros kölcsönöket. Moamer Kadhafi líbiai vezető legkedvesebb fia kijelentette, bár több milliárd dolláros projektek látszanak elveszni a bizonytalanság és a külföldi vendégmunkások tízezreinek elmenekülése miatt, nemsokára minden visszatér a normális kerékvágásba. De azért Líbia már nem ugyanaz lesz, mint korábban - célzott a készülő új alkotmányra, amelynek tervezetét már be is mutatták a tripoli sajtónak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!