Nagyvilág

2011.04.22. 17:09

Labdarúgás: Ezer extra rendőr vigyáz majd a skót örökrangadóra

<p>A skót rendőrség ezer extra rendőrrel készül a Celtic és a Rangers labdarúgócsapatok glasgow-i örökrangadójára - közölte pénteken Stephen House skót rendőrfőkapitány. A két csapat rangadója mindig feszült a hangulat, de vasárnapi különösen veszélyesnek ígérkezik. House szerint a vasárnapi ünnepnap, a meleg idő és az alkohol együtt "tökéletes vihart" fog alkotni.</p>

A hétvégi örökrangadó idejére a szokásosnál ezerrel több rendőrt fognak az utcákra vezényelni Glasgow városában - közölte a Scottish Sun című brit lappal Stephen House rendőrfőkapitány. A rendőrtiszt szerint jelentősen emelkedni fog az erőszakoscselekmények száma, köszönhetően a meleg időjárásnak, az ünnepnapnak és az ezzel járó ivászatoknak.

A két glasgow-i csapat, a katolikus gyökerű Celtic és a protestáns gyökerű Rangers rangadói legendásan feszült hangulatban telnek. Annyira, hogy február végén a skót rendőrszakszervezet az örökrangadó betiltását javasolta, az azzal járó túl nagy erőszak miatt.

A hétvégi mérkőzés azonban különösen veszélyesnek ígérkezik. Az lesz a két csapat utolsó találkozója az idei bajnokságban, amelyet a Rangers egy ponttal vezet a Celtic előtt, és a győztes nagy lépést tehet a bajnokság megnyerése felé.

A mérkőzést ráadásul azután tartják, hogy a brit hatóságok a héten bejelentették: ismeretlenek csomagbombát küldtek a Neil Lennonnak, a Celtic menedzserének, valamint két ismert Celtic-szurkolónak.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!