Nagyvilág

2011.04.08. 16:37

JAPÁN FÖLDRENGÉS: Egyre több a "földrengéskóros" beteg

<p>Egyre több a földrengéskóros beteg Japánban. A kór leginkább a tengeri betegséghez hasonlít. Az orvosok szerint ez a március 11-ei, földrengésének és azt ezt követő több száz utórengésének köszönhető.</p>

"Mind többen fordulnak hozzánk szédüléses panaszokkal" - közölte weboldalán a fül-orr-gégészetre szakosodott Medzsiro Egyetemi Kórház. Szakata Hideaki, az intézmény főorvosa szerint a "földrengéskór" leginkább a tengeri betegséghez hasonlít.

Péntek reggelig csaknem négyszáz, ötös erősségűnél nagyobb utórengést észleltek a szigetország északkeleti régiójában, de kisebb lökésekből ennél is több volt - közölte a Japán Meteorológiai Ügynökség.

Az új betegség tüneteivel egyébként leginkább a tokióiak fordulnak orvoshoz, pedig a főváros több mint háromszáz kilométerre van a földrengések epicentrumaitól.

Szakata főorvos szerint a betegség tünetei sok pihenéssel és a napi rutinok betartásával - nagyjából minden nap azonos időben felkelés és lefekvés - nagyban enyhíthetők.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!