Nagyvilág

2011.04.15. 14:25

Halálbüntetést is kaphat Mubarak

<p>Kivégzésre ítélhetik Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, ha bebizonyosodik, hogy utasítást adott a távozását követelő tüntetők megölésére - jelentette pénteken az egyiptomi állami média.</p>

Mubarakot és két fiát a héten 15 napig tartó előzetes letartóztatásba helyezték a tüntetők ellen alkalmazott erőszak, valamint egy korrupció gyanújával indított nyomozás részeként.

Az Al-Ahram című egyiptomi állami lap a kairói fellebbviteli bíróság elnökére hivatkozva közölte, hogy Mubarak akár halálbüntetésre is számíthat, ha bizonyítást nyer: utasítást adott az ellene tüntető emberek meggyilkolására. Zakaria Salas elmondása szerint Mubarak egykori belügyminisztere azt vallotta, hogy a volt elnöktől kapott utasítást erőszak alkalmazására.

Az egyiptomi állami televízió információ szerint az elnök és fiai ellen indított nyomozás akár fél évig is eltartathat. Az Al-Ahram cikke szerint a három férfit kihallgatásai a jövő héten kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!