Nagyvilág

2011.04.07. 13:37

Fogy a remény arra, hogy életben találják a felborult menekülthajó utasait

<p>Egyre kevesebb a remény arra, hogy életben találják meg azt a 150 afrikai menekültet, akik eltűntek a Földközi-tengeren, miután felborult az őket szállító hajó - közölte csütörtökön az olasz belügyminiszter a parlament előtt.</p>

Roberto Maroni úgy fogalmazott: "Folytatjuk a keresést a 150 ember után, de a remény, hogy újabb túlélőket találjunk, óráról órára fogy." A felborult hajó utasai közül 53 embert sikerült élve kimenteniük szerdán a mentőcsapatoknak. A kutatást az olasz parti őrség három hajójával, két repülőgépével, egy máltai mentőhajóval és két kereskedelmi hajóval folytatják.

A tragédia szerda hajnalban történt: a líbiai Zuvara kikötőből hétfőn indult hajó az erős hullámzás miatt felborult a nyílt tengeren, 70 kilométerre a lampedusai partoktól. A 13 méter hosszú hajón nagyjából 200 afrikai illegális bevándorló tartózkodott, akik a baleset során a tengerbe zuhantak. A segítségükre siető olasz mentőcsapatoknak 53 embert sikerült kihúzniuk a vízből, a többiek sorsa azonban egyelőre ismeretlen. A térségben kutató mentőhelikopterek pilótái ugyanakkor arról számoltak be, hogy 20 holttestet láttak sodródni a vízen. A szakemberek azonban azt remélik, hogy néhány utasnak sikerült a hajó roncsaiba, vagy a helikopterekről ledobott mentőmellények egyikébe kapaszkodnia.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!