Nagyvilág

2011.04.01. 20:56

Edinburgh-ban a Puskás-film, folytatódik a Bibliothéque Pascal amerikai körútja

<p>A hétvégén kezdődik a New Europe filmfesztivál Edinburgh-ban. A skót nagyváros patinás mozijában, a Filmhouse-ban 12 napon át a közép- és kelet-európai mozgóképeké a főszerep.Magyarországról ezúttal Almási Tamás Puskás Hungary című portréfilmje érkezik a fesztiválra.</p>

A futballtörténelem egyik legnagyobb egyéniségéről, Puskás Öcsiről készített egészestés dokumentumfilmet Amerikában és Spanyolországban is díjazták fesztiválkörútja során.

Los Angeles, Chicago, Palm Springs, Denver és Austin után további neves amerikai filmfesztiválok is műsorra tűzik az elmúlt év egyik legsikeresebb magyar játékfilmjét, a Bibliothéque Pascalt. Hajdu Szabolcs álom és valóság határán játszó alkotása jelenleg a cleveland-i filmfesztiválon versenyez, mely Ohio állam legnagyobb filmes rendezvénye. A Török-Illyés Orsolya főszereplésével készült Bibliothéque Pascal ezt követően Kaliforniában, a 10. születésnapját ünneplő tiburoni filmfesztiválon lesz műsoron.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!