Nagyvilág

2011.04.26. 14:31

Csernobilban emlékezetett az orosz és ukrán államfő

<p>A csernobili atomkatasztrófa 25. évfordulójára emlékezett kedden a baleset helyszínén az orosz és az ukrán államfő. Ez az első alkalom, hogy egy orosz elnök ellátogatott Csernobilba, ahol a vészhelyzet elhárításán dolgozott munkások nagyszerűségét dicsérte.</p>

Dmitrtij Medvegyev személyében először látogatott el orosz államfő az 1986-os csernolbili atomkatasztrófa helyszínére. Az orosz elnököt Viktor Janukovics ukrán államfő kísérte el, aki kijelentette: a világnak meg kell értenie, hogy egy ilyen katasztrófákat egyedül nem tud kezelni egy ország sem.

Medvegyev a megemlékezésen bejelentette, hogy javaslatot tett egy új globális atombiztonsági egyezmény létrehozására, amelynek célja a csernobilihoz vagy a fukusimaihoz hasonló atombalesetek megakadályozása. A tervezetet megküldték több nagyhatalmú országnak is - közölte az orosz elnök. Medvegyev a megemlékezésen fejet hajtott a vészhelyzet elhárításán dolgozott munkások előtt, akik nélkül a baleset következményei "extrémek lettek volna".

-FüggetlenHírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!