Nagyvilág

2011.04.08. 17:22

BRIT HERCEGI ESKÜVŐ: Angolos menüvel készülnek

<p>Egyelőre szigorúan titkos, hogy mi lesz a pontos menü Vilmos brit herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjén, egyelőre annyi biztos, hogy lesz többféle steak, bárány mentaszósszal és banánpuding is.</p>

Erzsébet királyné szakácsa, Mark Flanagan azt mondta, nem speciális ételekkel készülnek a nagy napra, hanem a brit konyha jól bevált receptjeit készítik majd el. Vilmos személyi szakácsa, Darren McGrady annyit azért elárult, hogy az előétel saláta lesz, a főétel steak viszkis gombás szósszal, és bárányt is készítenek majd Károly herceg birtokáról. Desszertnek gyümölcstorta lesz banánnal és sárgabaracklekvárral töltve, ezt a szakács szerint egy kihagyhatatlan gyümölcskenyér követi majd. A többi ételről nem mondott semmit.

Az már korábban kiderült, hogy a párnak két tortája lesz. A Kate Middleton kérésére készülő torta tizenhat virággal lesz díszítve, a boldogság, az érzékenység és a házasság jelképeként. A süteményt napközben a Buckingam palota galériájában tárolják majd, Rembrandt- és Rubens-képek alatt. Vilmos herceg ennél szerényebb csokoládétortát kért. Bár az ételek angol receptek alapján készülnek, a menü a hagyományok miatt franciául lesz írva. A nagy napon huszonegy ember dolgozik majd a konyhákban.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!