Nagyvilág

2011.04.13. 18:47

Bizarr! Narancssárga bárányok

<p>Egy gazdálkodó teljes bárány állományának szőre erős narancssárga színben tündököl. Meglehetősen bizarr látvány.</p>

Az angliai Devon egyik legelőjén nem mindennapi látvány fogadja az arra járó idegent: 250 narancssárga színű bárány legeli a füvet. Persze a dologban nincs semmilyen genetika malőr, a jószágok tulajdonosa festette ilyen rikító színűre a juhok szőrét, lopásgátló gyanánt. John Heard (49) farmernek ugyanis mintegy 200 bárányát lopták el csak a tavalyi évben, s ez a veszteség majdnem anyagi csődbe sodorta a férfit. Mikor azon gondolkodott, hogyan tudná minél kisebb anyagi ráfordítás mellett nagyobb biztonságban tudni a juhokat, akkor pattant ki az ötlet a fejéből: kímélő festékkel színezi meg a szőrüket, aminek köszönhetően jobban beazonosíthatók az állatok, ami elveszi a tolvajok kedvét a lopástól, de ha nem, akkor is könnyen tetten érhetők.

 A helyi mezőgazdasági termelők már így is roppant bizalmatlanok és nem csak saját állataikat, de a szállító járműveket is tüzetesen figyelik és ha azt látnák, hogy a szomszédos birtokról szállítják el a juhokat, akkor azonnal "forródróton" adnák az infót a szükséges helyekre.
"Úgy tűnik ez a módszer bevált, ugyanis idén még egyelten bárányomat, juhomat sem lopták el" - nyilatkozta a farmer.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!