Nagyvilág

2011.03.16. 17:24

Testén kívül ver a baba szíve

<p>A két hónapos kisbaba szülei nem akarták elhinni, hogy a gyermekük köldöke felett látható mélyedés és sötét folt a csöppség szíve.</p>

Xin Xin életéért küzdenek Kínában az orvosok. A két hónapos csöppség szíve a testén kívül dobog, csupán egy vékony hártya választja el a külvilágtól. A ritka rendellenesség nagyon-nagyon veszélyes, ugyanis elég egy rossz mozdulat, egy kisebb nyomás és az a gyermek életébe kerülhet. A  Chongqingban található kórház sebészei most azon dolgoznak, hogyan kezelhetnék a legjobban a kisfiút, s számtalan ötlet merült fel, de minden eddigi lehetőséget elvetettek, mert könnyen előfordulhat, hogy Xin Xin nem éli túl.
"Először nem hittük el, mikor az orvosok azt mondták, hogy az a fekete folt a fiúnk hasán a kis dobogó szíve, pedig láttuk, hogy hogy ver" - nyilatkozta  Lou Rongyun, az apa. Az orvosok most úgy döntöttek: megvárják míg Xin eléri a három hónapos kort, amikor talán már elég erős lesz a szervezete egy beavatkozáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!