Nagyvilág

2011.03.03. 12:51

Több millió hamis potencianövelőt foglaltak le tavaly Nagy-Britanniában

<p>Több mint 8,5 millió darab hamis potencianövelő tablettát foglaltak le 2010-ben Nagy-Britanniában az illetékes hatóságok. Az ország legforgalmasabb repterén összesen 6 millió hamis pirulát találtak.</p>

A brit határőrség, a UK Border Agency honlapján olvasható közlemény szerint a hatóságok munkatársai a tavalyi évben összesen több mint 8,5 millió darab hamis, Viagra-jellegű potencianövelő tablettát foglaltak le. A veszélyes készítmények összértéke eléri a 13 millió fontot.

A hamisítványok többségére, megközelítőleg 6 millió darab tablettára a Heathrow repülőtéren folytatott ellenőrzések során találtak rá. Coventry városának nemzetközi postaszolgálatán 2,1 millió pirula került elő, további negyedmillió darab hamisítványt egy londoni postán, több mint 100 ezer tablettát pedig a Birminghami repülőtéren foglaltak le.

A 2010-es év jelentős eredménye, hogy a brit vámhatóság a Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) irányításával részt vett a 45 országra kiterjedő Operation Pangea elnevezésű internetbiztonsági akcióban. Ennek keretében mintegy 2 millió darab hamis pirulát foglaltak le, csaknem száz illegális gyógyszerterjesztő weboldalt zároltak, és hamis gyógyszerek terjesztésének gyanújával 87 személyt vettek őrizetbe.

Az akció vezetőjének határozott üzenete a vásárlókhoz: online rendelés előtt feltétlenül meg kell győződni a gyártó megbízhatóságáról, különben az egészségünket veszélyeztetjük.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!