Nagyvilág

2011.03.02. 12:36

LÍBIA: Összecsapások a tüntetők irányítása alatt álló városokban

<p>A Moamer Kadafi líbiai vezetőhöz hű erők szerdán támadást indítottak az ellenzéki tüntetők ellenőrzése alatt álló Brega városa ellen - közölték szemtanúk.</p>

A líbiai tüntetők azt állították, hogy sikerült visszaverniük a támadást, és a város továbbra is az irányításuk alatt áll. Közben a légitámadás történt a Bregától negyven kilométernyire található Ajdabija városában, ahol egy katonai bázist vagy egy fegyverraktárt bombáztak.

A Kadafihoz hű erők tankokkal és nehéztüzérséggel vonultak be Brega városába, ahol heves harcba keveredtek a várost irányító tüntetőkkel - közölték helyi lakosok az AFP francia hírügynökséggel. A Kadafi távozását követelő demonstrálóknak azonban sikerült visszaverniük a csapatokat és a város továbbra is a tüntetőké maradt - közölték helyiek.

Az Al-Arabija arab hírtelevízió információi szerint 14 ember halt meg a Bregában történt összecsapásokban. Egy ajdabijai orvos információi szerint a támadást az éjszaka leple alatt indították.

A Bregához közel eső Ajdabija városánál a líbiai légierő gépei hajtottak végre légicsapásokat. Egy szemtanú elmondása szerint Kadafi gépei egy fegyverraktárt támadtak, mások viszont azt, hogy egy a város határában található katonai bázis közelében csapódtak be a bombák.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!