Nagyvilág

2011.03.13. 09:59

Líbia - Megölték az al-Dzsazíra egyik operatőrét

<p>Meggyilkolták az al-Dzsazíra egyik operatőrét a kelet-líbiai Bengázi közelében - közölte az arab műholdas televízió szombaton.</p>

A hírtelevízió közlése szerint Ali Hasszan al-Dzsaberre és munkatársaira lesből támadtak a város mellett. Tájékoztatásuk szerint az ötvenes éveiben járó, katari származású operatőr három lövést kapott, és megsérült a stáb tudósítója is. További részletekre azonban az al-Dzsazíra nem tért ki, így nem tudni, hogy kik voltak a támadók és pontosan mikor követték el a merényletet.

A líbiai zavargások február közepi kezdete óta ez az első eset, hogy egy újságíró vesztette életét az észak-afrikai országban. Csütörtökön a brazil Estado de Sao Paulo című napilap számolt be arról, hogy a líbiai biztonsági erők kiszabadították a március 2. óta fogságban lévő riporterüket, Andrei Nettót. A brit Guardian című lap szintén fogságba esett újságírója, Ghaith Abdul-Ahad sorsáról ugyanakkor továbbra sincs hír.

- Független Hírügynökség -


LÍBIA: Zároltak tízmilliárd eurót az ország külföldön befektetett vagyonából

fuggetlen | 2011.03.12 17:44
Tízmilliárd eurót zároltak német bankok azután, hogy az Európai Unió elrendelte a líbiai források befagyasztását. A Der Spiegel hetilap hétfőn megjelenő számában azt írja, 14 bankban összesen 193 számlát zároltak, volt közöttük olyan, amelyen 1,96 milliárd eurót (535 milliárd forintot) tartottak.

LÍBIA: Gyerekkatonák is harcolhatnak Kadhafi zsoldosai között

fuggetlen | 2011.03.12 16:54
Gyerekkatonákat is bevet a Moamer Kadhafi líbiai vezető az ellene lázadók ellen - állítják civil szervezetek.

LÍBIA: A vérontás befejezésre szólítottak fel az uniós külügyminiszterek Gödöllőn

fuggetlen | 2011.03.12 15:44
Az erőszak befejezésére szólították fel az Európai Unió külügyminiszterei Moamer Kadhafi líbiai vezetőt, akinek országában február közepe óta van kormányellenes felkelés. Az EU tagállamainak külügyminiszterei Gödöllőn találkoztak, s a német, illetve a magyar diplomácia vezetője is azt mondta, csak az ENSZ és az Arab Liga felhatalmazásával lehetne beavatkozni az észak-afrikai országban történtekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!