Nagyvilág

2011.03.20. 16:46

Líbia: Eltűnt az AFP két újságírója

<p>Eltűnt Líbiában az AFP francia hírügynökség két újságírója, péntek este óta nem halottak róluk semmit - közölte vasárnap a hírügynökség. A Bizottság az Újságírók Védelmére nevű sajtóvédő szervezet adatai szerint legalább tíz újságíró tűnt el Líbiában a Moamer Kadafi ellenes felkelés kezdete óta.</p>

Az AFP 38 éves tudósítójáról és 45 éves fotóriporteréről utoljára péntek este hallotta a hírügynökség. Dave Clark és Roberto Schmidt egy e-mailben arról értesítette a szerkesztőséget, hogy Tobruk városától 35 kilométerre délre készülnek, ott találkoznak a Kadafi ellen küzdő ellenzékiekkel, illetve menekültekkel.

Az AFP két munkatársát elkísérte a Getty Images nevű fotóügynökség fotósa, Joe Raedle is. A három újságíróról péntek este óta nem hallottak semmit - közölte az AFP.

A Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) nevű sajtóvédő szervezet legfrissebb adatai szerint legalább tíz újságíró tűnt el, miközben a líbiai konfliktusról tudósított az észak-afrikai országból. A szervezet több mint ötven sajtóellenes támadást jegyzett fel Líbiában, amelyet a világ egyik újságírók számára legveszélyesebb helyeként jellemeztek.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!